wpbf6fb837.png
wpfffcfc33.png
wp29d79c49.png














wp5533b116.gif
wpdebfb140.gif

K N G U

wpa410d6f1_0f.jpg

 

wp28f107f6.png
wp85dbe9d7.png

5 EOC-TURNSTERS IN DE PRIJZEN

CHANTÉ BENJAMIN EN DENEY BRONS REGIONAAL KAMPIOEN

 

Met de regionale turnkampioenschappen van Zuidwest Nederland is het turnseizoen voor E.O.C. succesvol begonnen. In Zierikzee wisten in verschillende leeftijdscategorieën 5 meisjes een medaille te behalen. Jongste deelneemster Chanté Benjamin en pupil Deney Brons mochten zelfs op het hoogste podium plaatsnemen.

 

Al in de vroege ochtend turnde Chanté (pre-instap 1e divisie) overtuigend naar het kampioenschap. Met bijna 3 punten voorsprong liet zij de medeturnsters ver achter zich. Bovendien haalde zij op alle 4 de toestellen de hoogste score. Daarmee werden de verwachtingen van de talentvolle 7-jarige turnster ruimschoots waargemaakt. Om deze jonge turnsters te beschermen tegen teveel wedstrijddruk, mogen zij in een seizoen alleen aan déze wedstrijd meedoen. Chanté kan zich dus nu al gaan voorbereiden op het volgende seizoen, voor haar is geen verdere doorstroming mogelijk.

Voor de eerstejaars pupillen Deney Brons (2e divisie) en Suzan Rombouts (talentendivisie) geldt deze restrictie niet. Zij konden zich op dit regiokampioenschap plaatsen voor verdere regionale, Brabantse en landelijke wedstrijden. En beide meisjes slaagden hierin zeer goed.

Deney Brons was vooral op het toestel brug erg goed in vorm, zij scoorde hier maar liefst 9,25 punten. Met een totaalscore van 31,40 punten verdiende zij de gouden medaille. Over 2 weken mag zij op alle toestellen deelnemen aan de regionale toestelkampioenschappen.

Suzan Rombouts turnt dit jaar in de allerhoogste divisie, wat al een prestatie op zich genoemd mag worden. Zij turnt op 9-jarige leeftijd al moeilijke verplichte oefeningen, op balk en brug beheerst ze zo vroeg in het seizoen nog niet alle elementen. Toch kwam zij op een totaal van bijna 30 punten, en was de verdiende winnares van de zilveren medaille.

Ook werd er in de verplichte oefenstof nog een bronzen medaille behaald. Bij de eerstejaars pupillen in de 3e divisie eindigde Tia Ackermans op een mooie derde plaats. Zij scoorde bijna een 8 gemiddeld, met de hoogste score van 8,15 punten op de brug. Zij heeft zich niet alleen voor de toestelkampioenschappen geplaatst, maar ook voor de districtsfinale wat later in het seizoen. Ploeggenootje Fleur Bongers maakte haar debuut op wedstrijdniveau, en selecteerde zich ook voor deze vervolgwedstrijd met een mooie 7e plaats (30,40 punten). Zo ook Merel de Ronde bij de tweedejaarspupillen, die met een tekort van 0,3 punt net buiten de prijzen viel.

Anna Grosfeld turnde in de instapklasse mee. Zij mislukte helaas op het onderdeel sprong, zodat zij niet hoog meer kon eindigen. Anggun Mast mag in deze leeftijdscategorie in de 2e divisie wel door naar de vervolgwedstrijden.

Vanaf  12-jarige leeftijd moeten de turnsters keuzeoefenstof turnen, waarbij per divisie en leeftijdsklasse verschillende eisen aan de oefeningen gesteld worden.  

Van EOC turnden 10 meisjes in deze klassen mee in de 1e en 2e divisie. Jeugdturnster Beau Sieben was in de 1e divisie het meest succesvol. Na het vorige seizoen promoveerde Beau naar een moeilijker niveau, en zij was in niveau 4 meteen goed voor een bronzen medaille. Op brug was zij met 8,60 punten de beste deelneemster. Met een puntentotaal van 32,25 bleef zij maar 0,4 punt achter de nummer 2. Lieze Boers kon door knieklachten niet volledig turnen, maar zij werd wel tweede op brug. Gelukkig mogen beide turnsters uitkomen op de Brabantse en landelijke kampioenschappen. Ook in de 1e divisie turnden de jeugdturnsters Sarah Scharff, Lieke de Groot en Majlin Huijbregts mee. Sarah was met een mooie 4e plaats de hoogstgeklasseerde Oosterhoutse in niveau 5. Allemaal plaatsten zij zich voor alle verdere wedstrijden van het komende seizoen. Junior Charlotte Joosen wist zich in de 1e divisie voor de sprongfinale en de landelijke wedstrijden te plaatsen.

In de 2e divisie was junior Stephanie van der Linden goed in vorm. Op brug (9,15) en vloer (8,40) eindigde zij op de 1e plaats, in de totaalrangschikking behaalde zij verrassend de zilveren plak. Daarmee kwalificeerde zij zich ruimschoots voor de komende wedstrijden.

Senior Britt Kaag behaalde op brug de 2e plaats, na 4 toestellen bezette zij met 29,45 punten de 5e plaats.

 

Voor de turnsters en trainsters van EOC was dit kampioenschap dan ook het begin van een druk wedstrijdseizoen. Met 5 medaillewinnaressen was de start goed. In totaal mogen over 2 weken door 16 EOC-meisjes 50 regionale toestelfinales geturnd worden. Voor 13 turnsters staan de Brabantse kampioenschappen in de agenda, en 16 turnsters hebben zich gekwalificeerd voor de landelijke wedstrijden.

 

wp59a3459a.png
wp31b12500.png
Ronde%201%20Regio%2009.jpg
Medailles%20Ronde%202%20regio%2009.jpg
Ronde%202%20Regio%2009.jpg
wpb5f78d2a.png